Повече от 10,5 милиона гласоподаватели в САЩ вече са участвали в

...
Повече от 10,5 милиона гласоподаватели в САЩ вече са участвали в
Коментари Харесай

Безпрецедентна избирателна активност на предварителните избори в САЩ

Повече от 10,5 милиона гласоподаватели в Съединени американски щати към този момент са взели участие в предварителното гласоподаване, което започна поетапно през септември, на фона на 1,4 милиона гласоподаватели по същото време през 2016 година, заяви CNN. В САЩ предварителното гласоподаване е разрешено, а в някои щати гласоподавателите даже могат да изпратят бюлетините си по-рано по пощата. Тази година обаче ранното гласоподаване набра голяма известност на фона на рецесията с ковид. 

Наложи се стотици гласоподаватели да се редят на километрични опашки пред изборните секции. Местните власти обявиха, че не са виждали в никакъв случай толкоз висока изборна интензивност на предварителни избори. В Атланта, столица на щата Джорджия, където ранното гласоподаване стартира в понеделник, на някои гласоподаватели се наложило да чакат повече от 10 часа, с цел да стигнат до урните. В щатите Вирджиния и Охайо също се наблюдава безпрецеднтна изборна интензивност по време на първия ден от предварителните избори.

Социалните мрежи се изпълниха с видеа на хора, принудени да прекарат часове в чакаве пред изборните секции, а в Туитър се появиха съобщения гласоподавателите да се снабдят с вода, столове и лека закуска преди да тръгнат към урните. " Тексас! Тръгнете на следващия ден рано сутринта! И гласувайте! Да! Изключете тв приемника! Хапнете добре в 5 часа сутринта! Вземете си вода! Стол! Чадър! И се наредете на опашката! ", написа гласоподавател от Тексас, където предварителното гласоподаване стартира във вторник.

Now at 11hrs in line but we are next! A long journey but wouldn’t be anywhere else! Please vote everyone!
— Johnta Austin (@johntalsr)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР